„Себастиан Фетел си остава най-добрият, но Мерцедес може да се намеси в борбата за челните три места през 2013 година“. Това заяви легендата във Формула 1 Ники Лауда пред германска телевизия.

Трикратният световен шампион смята, че с трансфера на Люис Хамилтън базираният в Бракли тим може да гледа по-оптимистично преди старта на сезона.

„Това е най-голямата ми радост – сега Мерцедес ще могат да се борят за местата в челната тройка“, сподели австриецът. „Според мен обаче Себастиан Фетел си остава най-бързият пилот. Болидът му работи добре, изглежда надежден и в момента той има леко предимство пред останалите.“

Лауда се изказа доста критично към по-малките отбори, които се оплакват от финансовите си трудности. „Всеки, който дойде във Формула 1 – на най-високото ниво, го прави по собствен избор. Така че не изпитвам съжаление към отборите, които имат проблеми с финансите. Не знам защо всички се вълнуват толкова от това. Испания Рейсинг, например, сбърка всичко, което се можеше да се обърка. Организацията им не бе на ниво и имаха слаб болид. Напълно в реда на нещата е да спечелиш повече пари, когато си вършиш работата като хората. Всичко е много просто“, завърши Лауда.