Когато миналата седмица Джанкарло Фисикела обяви пред медиите в Херес: „Ако аз бях пилот на Рено, досега Алонсо щеше да е подписал”, никой не отдаде голямо значение на думите му. Но сега, когато Алонсо вече е първи пилот на френския отбор, фактът, че няма доверие на Нелсън Пикет-младши излиза на преден план.

Медиите в Испания побързаха да отъждествят Пикет с Люис Хамилтън, и най-вече да съпоставят властните им бащи – Нелсън Пикет-старши и Антъни Хамилтън.

Пикет-старши е трикратен световен шампион, известен с буйния си нрав. Митичен остава сблъсъка му с Найджъл Менсъл през 1987 година. Тактиката на Пикет тогава бе доста груба, той дори коментира по адрес на съперника си: „Менсъл има двете най-грозни жени на света,” когато научил, че Менсъл е поставил статуя на съпругата си в градината си.

„Дойде моментът Нелсиньо да покаже своя талант,” сподели Пикет-старши.”Той е бърз, но трябва да се приспособи към Формула 1, да не се впечатлява от това кой е в другата част на пит-стопа. Единствено от него зависи да покаже дали става или не за това. Синът ми няма да бъде поддържащ пилот на никого,” добави гордият баща.