Пилотът на Ферари Себастиан Фетел призна, че е бил изненадан от проблемите с надеждността на болида си, които срещна в първите две състезания. Германецът все пак изрази увереност, че те не са резултат от опитите на „скудерията“ да догони Мерцедес с бързи темпове.

И в Австралия, и през миналия уикенд в Бахрейн Ферари загуби една от колите си още в самото начало на състезанията. Кими Райконен отпадна в Мелбърн заради проблем с турбото, след който двигателят му се запали, докато сега Фетел падна жертва в загряващата обиколка, когато болидът му буквално изпуши.

Ферари все още не е съобщил причината за повредата, която извади четирикратния световен шампион от състезанието на „Сахир“. „Дали просто не натискаме прекалено? Не, не мисля. Разрешихме проблемите си през зимата и когато започнахме сезона се изненадах от случилото се с Кими. В неделя отново бях изненадан, така че трябва да разберем какво се е случило и да си извадим поуките“, каза Фетел.

Неговият партньор Кими Райконен също потвърди, че очаква подобрения. „Със сигурност трябва да работим над надеждността. Спортът ни обаче е такъв, че нещата могат да се объркат. Винаги, когато натискаш прекалено, може да ти се случи нещо неприятно. Ситуацията не е идеална, не търсим точно това в момента, ала се стремим да натискаме, за да бъдем там, където искаме – в челото“, добави финландецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS