Ферари бяха посочени като фаворит преди началото на новия сезон във Формула 1, както от страна на Ред Бул, така и от други тимове. Но шефът на Скудерията Матиа Биното не споделя това мнение и според него, фаворитите си остават същите като миналата година - Мерцедес и Ред Бул.

“Ние не сме фаворити - обясни швейцарецът. - Мисля, че фаворити са отборите, които бяха най-силни миналата година, те са силни, доказали са, че могат да са много бързи и разполагат с фантастични екипи. На пистата видяхте, че те показаха, че са бързи. Не мисля, че сме фаворити, ние сме аутсайдери. Истина е, че започнахме добре тестовете, за нас това е добро начало на сезона. Но фаворити - първо трябва да направим няколко добри състезания.”

Биното е на мнение, че новите технически правила няма да доведат до сериозна промяна в разпределението на силите, поне на върха на класирането.

“Видяхте какво направиха Ред Бул в последния ден от тестовете, много подобрения по колата, много висока скорост, показаха колко добре се справят с развитието на новия им автомобил. Сигурен съм, че оттук до първото състезание Мерцедес също сериозно ще подобрят представянето си”, обясни Матиа.

Шефът на Скудерията обаче обяви, че е доволен от прогреса, постигнат от италианския тим в хода на двата предсезонни теста.

“Надявам се, че като аутсайдери ще можем да се борим с фаворитите, за нас това ще е страхотно. Записахме шест добри дни за нас, навъртяхме много километри, колата ни е надеждна, събрахме много информация, което е важно в началото на сезона. Разбираме добре колата, доволен съм”, завърши той.