В отбора на Ферари изглежда, че са свършили добра работа относно подобряването на двигателя си за този сезон. Шефът на „черните кончета“ Матия Биното разкри, че амбициите на отбора за следващата година, когато влизат новите правила за двигателите във Формула 1, са да се възползват от най-мощните двигатели и да накарат всички останали отбори да се сравняват с тях.

„За тази година постигнахме добро подобрение в двигателя ни в сравнение с миналия сезон. За следващата година обаче новите правила ни дават възможност да обърнем нещата в наша полза и да стартираме сезон 2021 с най-мощните задвижващи единици в шампионата“, сподели Биното.

„Надявам се дотогава ние да задаваме темпото и всички наши конкуренти да се опитват да ни догонят. Подобрихме представянето на болида в аеродинамичен аспект, но и там имаме още работа. Най-важното е, че вървим в правилната посока и сега не трябва да изпускаме инициативата“, каза още италианецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.