Решението на Люис Хамилтън да напусне "Мерцедес" и да премине към "Ферари" след края на сезона във Формула 1 може да доведе до "смел избор" на негов заместник, каза шефът на отбора Тото Волф.

Австриецът заяви, че решението на британеца е дошло твърде късно, за да се разгледат някои очевидни опици, след като Ландо Норис от "Макларън" и Шарл Льоклер от "Ферари" подписаха нови договори през миналия месец.

"Времето ни е малко, но винаги харесвам промяната, защото тя ти дава възможност", коментира Волф.

Пазарът на пилоти за 2025-а все още оставя много опции, като повече от половината в решетката в момента ще бъдат с изтекли договори в края на 2024 година.

"Може би това е шанс да направим нещо смело", предположи Тото Волф и добави, че Джордж Ръсел има потенциала да бъде следващият голям пилот на отбора.

"Той е от поколението на Ландо и Льоклер и не бих могъл да си пожелая по-добър нов лидер на отбора, когато Люис напусне. Имаме толкова солидна основа, толкова бърз, талантлив и интелигентен човек в колата, че просто трябва да вземем правилния избор за втория пилот. Но това не е нещо, с което искам да прибързвам", каза шефът на тима.

Той все още не е решил дали да търси опитен състезател или новобранец. "Мерцедес" има обещаващ 17-годишен италианец Андреа Кими Антонели, който е възможен наследник, но Волф предупреди да не се оказва натиск върху младежа, когато беше попитан дали той може да е "смелият избор".

Антонели е в "Мерцедес" от 11-годишен и блести в юношеските серии. Той трябва да се състезава във Формула 2 тази година.

"Той току-що излезе от картинга преди няколко години и дори не е на 18. Така че предпочитам да не започвам никакви спекулации относно това, че Кими ще влезе във Формула 1 на този етап", заяви Тото Волф.