Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф се изказа любопитно относно бъдещето на д-р Хелмут Марко и Макс Верстапен. За двамата се спекулира, че ще наспуснат Ред Бул на фона на скандала с шефа на "биковете" Кристиан Хорнер.  

Мерцедес има сериозен интерес към Верстапен, който има клауза в договора си за предсрочно напускане и Тото Волф вече не крие, че държи да привлече Макс на мястото на напускащия 7-кратен световен шампион Люис Хамилтън. И Волф подсказа, че доктор Марко може да заеме мястото на легендарния неизпълнителен директор на Мерцедес Ники Лауда.

„Нашият талисман ни липсва. И може да вземем Хелмут. Той е на подходящата възраст. Няма червена шапка, но ще дойде при нас. Хелмут е любимият ни съперник и той е истински състезател. Ако Ред Бул загуби Хелмут, това наистина ще е загуба за тима.”

Волф даде да се разбере, че е готов да се бори за привличането на Верстапен, но призна, че Мерцедес трябва да разполага с по-бърз и силен автомобил, за да убеди шампиона да дойде в тима.

„При нас има свободно място за 2025 и 2026, но Макс ще кара в този тим, който има най-бързата кола, а днес това е Ред Бул. Говорим си с Макс от първия му ден във Формула 1, вече минаха десет години, имаме добри отношения с Йос и с Макс. Но това не означава, че в краткосрочен план ще има промяна в това отношение.”