Тото Волф направи анализ на изминалата кампания в F1. Шефът на Мерцедес определи Гран при на САЩ като най-доброто състезание за тима през 2023-та, макар че тогава Люис Хамилтън бе дисквалифициран. Волф също така определи и коя е най-лошата надпревара на Мерцедес за сезон 2023.

Волф коментира надпреварата в Остин. Австриецът бе доволен от представянето на тима, макар че в крайна сметка едната кола беше извадена от класирането.

„Внесохме пакет с подобрения, който проработи. Автомобилът се представяше добре и ни позволяваше да преследваме лидера“, сподели Волф във видео на Мерцедес.

„Разбира се, може да се кажете: „Ами вие бяхте дисквалифицирани заради прекалено нисък автомобил“. Въпреки това, истинското представяне беше налице и това си беше един приятен уикенд.“

„Винаги съм казвал, че предпочитам да имам бърз автомобил, който не сме настроили по правилния начин. Очевидно е, че трябва да се завърши състезанието. Това като цяло беше най-добрият уикенд. Видяхме, че корелацията между аеродинамичния тунел и пистата бе добра“, каза още шефът на Мерцедес.

Волф посочи Гран при на Сао Пауло като най-разочароващото състезание за отбора. Тогава Ръсел и Хамилтън се бореха доста сериозно по време на спринта и основната надпревара на пистата Интерлагос. За сравнение, двамата финишираха на първите две позиции на същото трасе година по-рано.

„Трудно е, защото е имало толкова много моменти, в които сме имали големи очаквания, но в крайна сметка не се е получавало така, както сме очаквали“, обясни Волф.

„В Бразилия беше трудно. Това беше толкова добро състезание за нас през 2022 г. Миналата година доминирахме през целия уикенд, както в спринтовата надпревара, така и в основното състезание. Тази година обаче се случи обратното. Честно казано това беше лош момент за отбора.“

Мерцедес не спечели нито едно състезание през 2023 г. Това бе първият случай от сезон 2011 насам, в който тимът не се качва на най-високото стъпало на подиума поне веднъж.