Влизането на Порше във Формула 1 все още не е сигурно и преговорите по този въпрос продължават, заяви изпълнителният директор на компанията-майка Фолксваген Оливер Блуме.

„Порше преговаря за място във Формула 1, но все още не сме достигнали до финално решение“, каза Блуме пред „Брауншвайгер Цайтунг“.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

По-рано тази година от Фолксваген разрешиха на Порше и Ауди да проучат възможностите да създадат собствени отбори във Формула 1. Миналата седмица от Ауди съобщиха, че имат постигнато споразумение и влизат в най-престижната автомобилна надпревара от 2026 година, когато се планира да започне използването на по-екологични двигатели.

„Ние подкрепяме новите регулации, които ще позволят по-високо ниво на електрификацията на двигателите и използването на синтетични горивни смеси“, каза Блуме.

Според слуховете Ауди ще работи с швейцарския тим Заубер, който в момента се кооперира с Алфа Ромео. Договорът за партньорство с италианския автомобилен производител обаче изтича в края на 2023-а година. Ако Порше влезе във Формула 1, по всяка вероятност ще си партнира с Ред Бул.