Наскоро бе обявено, че Алекс Албън ще е пилот на Ред Бул и догодина и ще си партнира с Макс Верстапен.

Откакто Албън дойде в отбора, той има повече точки от Верстапен, но холандецът имаше 2 отпадания, а Алекс нито веднъж не го е побеждавал в квалификация.

Британецът може и да няма скоростта на Макс, но е изключително стабилен. Резултатите, които постига са следствие на много упорита, целенасочена работа и много бързо поставяне настрани неприятностите, които неминуемо съпътстват един дебютант във Формула 1. На голяма част от тези писти той никога не е стъпвал, включително в Бразилия и въпреки това прави изключително добри резултати и състезания, изпреварвайки без да прави грешки.

Рано е да се прогнозира до каква степен ще е силен през следващата година, но ако се случи, ще е интересно. Ще е много по-трудно за отбора, защото в момента Макс е лидерът на екипа. Те ще продължат договора си с него. Ще бъдат поставени в ситуация, в която с Йос зад гърба си, Макс ще бъде в една изискваща позиция. Той е феноменален пилот, но Албън е откритие. Представянето му е много добро, много балансирано, много разумно. Бързината му е налице. Двамата са много близо като резултати още от годините им в картинга. Много ще е важно колко ще е силна колата на Ред Бул, защото това също ще определи в каква степен техният вътрешен спор в отбора ще бъде важен. Стилът им на каране е малко или повече сравнително близък. Една удобна кола за Макс е удобна и за Албън и обратното. При тях няма сериозна диференциация в начина на каране, както при Фетел и Льоклер или Фетел и Уебър.