Макс Верстапен не скри, че не харесва новата писта в Лас Вегас след петъчната подготовка на трасето. Той остана шести във втората сесия, която започна твърде късно и бе удължена заради съкратената първа тренировка.

Един от първите въпроси, които бяха зададени на нидерландеца след тренировката бе дали пистата му е харесала, дали се е забавлявал, а отговорът едва ли ще се понрави на организаторите.

„Не ми хареса. Бил съм на по-добри трасета през живота си. Още вчера казах, че няма нищо ново. Не откривам нищо ново. Но просто ще продължим да работим“, допълни пилотът на Ред Бул.

„Хлъзгаво е. На практика нямаше първа тренировка, така че отне малко повече време по настилката да се натрупа гума. Накрая усещането бе малко по-добро. Успяхме да изпълним цялата си програма, което предполагам бе най-важното за деня."

Трябва да прегледаме някои данни, за да видим как да подобрим износването на гумите в състезателно темпо. Все пак мисля, че при нас положението бе по-добро в сравнение с това в други отбори. Но мисля, че бихме могли да свършим по-добра работа“, заключи Верстапен.