Макс Верстапен ще се нареди на втора редица за старта на утрешната Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул бе изпреварен само от състезателите на Мерцедес в квалификацията на пистата Силвърстоун. Според него сесията за разпределение местата на грида е преминала както трябва и е извлякъл възможния максимум от болида си.

„Последният ми скоростен тур в Q3 беше добър, но на много ранен етап бе ясно, че Мерцедес са прекалено бързи, точно както бяха през последните няколко състезания“, сподели Верстапен.

„Доволен съм от третото място – то ни дава шанс да се борим утре. Надявам се да направя чист старта и да поддържам натиск. Вятърът е сериозен фактор тук, а колите са много чувствителни. Вчера преминаването на нискоскоростните завои бе сложно, но ние още се учим какво може колата ни и се стараем да я подобрим. Мисля, че сме намерили добра посока. Този уикенд поведението й изглежда по-предвидимо и днес бе истинско удоволствие да се кара. Не мисля, че можех да постигна нещо повече. Ще се опитаме да вземем добри точки, поне да останем трети, но винаги се надяваме и на по-силно представяне.“