Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен обясни, че проблемите на съотборника му Серхио Перес „не са негова работа”, след като мексиканецът отново отпадна във втората част на квалификацията, този път в Монреал. Макс има уникален шанс да увеличи аванса си през Перес в класирането, като сега разликата им е 53 точки – изоставане, което не е било заличавано в историята на Формула 1.

От Маями насам Перес не е успявал да стигне до третата част на квалификациите, а в последните два състезателни уикенда успя да запише само едно 4-о място.

„Ако не бях аз, положението на Ред Бул щеше да изглежда доста по-различно – обясни Верстапен пред нидерландските медии в Монреал. – Лично аз щях да съм много недоволен ако в три поредни случая не успявам да стигна до третата част на квалификацията. Но това не ме притеснява. Достатъчно съм зает с моята подготовка, само на това обръщам внимание.”

Превъзходството на Ред Бул гарантира, че битката за титлата остава между Верстапен и Перес, а Макс вече има сериозен аванс.

„Що се отнася до проблемите на Серхио, тимът сигурно вече работи по отстраняването им. Трябва да попитате тях. В петък работех по моята кола, за да стане по-бърз. Не мога да мисля за проблемите на Серхио.”