Трикратният световен шампион Макс Верстапен намекна, че може да напусне Формула 1. Нидерландецът беше наказан с общественополезен труд заради нецензурен израз по време на официална пресконференция. Вчера пилотът на Ред Бул бойкотира брифинга след квалификацията, като сподели, че ще говори навън пред репортерите. Така и стана.

След Гран При на Сингапур Верстапен продължи с бойкота, а на въпрос дали подобни ситуации могат да го накарат да преосмисли кариерата си във Формула 1 той отговори утвърдително.

"Да със сигурност. Тези неща също имат значение. Когато не можеш да си себе си, когато трябва да се справяш с такива глупави неща... Вече съм на този етап от кариерата ми, в който не искам да се разправям с такива неща. Това е наистина уморително. Страхотно е да постигаш успехи и да печелиш състезания, но когато постигнеш това, когато си спечелил титли и състезания, тогава искаш и да се забавляваш. Всички натискат на ръба. Всички участваме в тази битка, дори тези, които са в дъното на колоната. Но трябва да се разправяме с такива глупости – за мен това не е начин да продължа в спорта, това е сигурно", заяви Верстапен.