Макс Верстапен се съмнява, че ще може да се бори с Мерцедес за полпозишъна в утрешната квалификация. Въпреки добрата си скорост в петъчния ден, пилотът на Ред Бул не очаква да е в битката за първата позиция през утрешния ден. Нидерландецът завърши с 1:43.788, докато вторият Даниел Рикардо бе с 48 хилядни по-малко. Трети остана Люис Хамилтън.

„Kолата се държи много добре на пистата. Днешният ден бе много положителен за нас. Един болид никога не е перфектен  и постоянно опитваме да подобрим представянето във всеки един сектор. Мерцедес все още са непобедими в квалификация и утре очаквам да са много по-силни. Състезателното им темпо е изключително силно. Целта ни е да сме възможно по-близо до тях. Спа е невероятна писта и намирането на  правилния баланс тук е много трудно. Надявам се на добро класиране в утрешната квалификационна сесия и да сме в позиция за борба с Мерцедес в самата надпревара“, сподели Макс Верстапен.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.