Макс Верстапен коментира предстоящата надпревара в Абу Даби. Пилотът на Ред Бул призна, че иска да завърши този невероятен сезон с победа. Ако спечели старта в неделя, Верстапен ще запише рекорд, който трудно ще бъде подобрен.

Верстапен се намира в изключителна форма от началото на сезона. Нидерландецът записа 18 победи от 21 старта, като не триумфира само в Джеда, Баку и Сингапур. Този уикенд пилотът на Ред Бул има реална възможност да заеме третото място по брой победи във Формула 1. Понастоящем Макс има 53 успеха, колкото са и на Себастиан Фетел. Германецът обаче се оттегли в края на 2022 г. и няма как да добави още успехи към сметката си

Един успех в Абу Даби ще постави Верстапен на третото място в класацията за най-много спечелени стартове. 25-годишният състезател ще изостава само от седемкратните световен шампион Михаел Шумахер (91 победи) и Люис Хамилтън (103 победи).

Верстапен също така има шанс да постави рекорд за процент от обиколките, в които е водил през сезона. Това е постижение, записано от през 1963 г. от легендарния Джим Кларк (71.47%). В момента Верстапен е лидер в 75.06% от всички обиколки през 2023 г. Това е наистина феноменално постижение, като се има предвид, че тази година са проведени 22 състезания. За сравнение, стартовете през сезон 1963 са били 10 на брой.

Трикратният световен шампион има чудесни спомени от Абу Даби. Той спечели състезанията тук през 2020, 2021 и 2022 г. Преди близо две години състезателят на Ред Бул спечели първата си световна титла именно на Яс Марина. Тази година той стана шампион още в Катар. Въпреки това, Макс остава мотивиран да продължи серията си в Абу Даби.

„Абу Даби винаги връща хубави спомени за мен и за отбора. С спечелването на първия ми шампионат за пилоти тук е спомен, който никога няма да забравя“, сподели Верстапен. Сезонът беше дълъг, но много успешен. Сега очаквам с нетърпение да си почина и да имам малко свободно време. Целият екип работи невероятно упорито и всеки заслужава добра почивка и време с приятелите и семействата си. Това е последният тласък за годината и се надявам да завършим този сезон на високо ниво“, добави звездата на Ред Бул.