Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 заяви, че слабото представяне на двамата му пилоти Макс Ферстапен и Даниел Рикиардо се дължи само и единствено на двигателите „Рено” в техните болиди.

След като Ферстапен триумфира в Австрия, Ред Бул беше силно ограничен откъм конкурентност. Пилотите на тима завършиха на 5-о и 6-о място в квалификацията, по време на състезанието Ферстапен отпадна броени обиколки преди края заради дефект при спирачките.

От следващия сезон „биковете” стартират партньорство с Хонда, който ще им доставя двигатели, а Хорнер не пропусна да отбележи, че колите с двигатели на японците имат повече потенциал. „Можете и сами да видите, че двата двигателя към момента са силно изравнени, така че всичко опира да потенциала за развитие”, коментира британецът. „Уикендът беше много тежък за Рено. Това показва явно тяхното ниво в момента.”

„Не можеш да се скриеш от статистиките, които видяхме този уикенд. Има празнина, която трябва да се запълни. Ние имаме голяма вяра, че Хонда се изкачва по стълбицата.”

„Какво се случва с Рено? Този въпрос задайте на тях. Този път ние бяхме крайно неподсигурени и в атака, и в защита”, допълни Хорнер.