Отборът на Мерцедес ще опита да осигури на пилотите си Люис Хамилтън и Джордж Ръсел по-балансиран автомобил, увери техническият директор Джейм Алисън.

В момента сезонът във Формула 1 в пауза до 30 април, когато ще се проведе състезанието за Голямата награда на Азербайджан, заради отпадането от календара на Гран при надпреварата в Китай.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, който донесе първи подиум за тима за сезона с второто си място в Австралия през миналия уикенд, наскоро заяви, че не се чувства свързан с болида, а Ръсел определи колата като „куц кон“.

В Баку предстои първото от шестте спринтови състезания тази година, като продължават дискусиите около намаляването на тренировките до само една в петък.

„Спринтовите състезания са възнаграждение за отборите, чийто болид е готов за квалификациите, защото времето е малко в подобни уикенди“, заяви Алисън.

„В следващите няколко седмици ни предстои да посетим някои по-различни писти и ще видим дали това ще се отрази на представянето ни, а се надяваме на положително развитие“, добави той./ БТА