Пилотът на Уилямс във Формула 1 Джордж Ръсел разри, че тимът е успял да идентифицира „фундаментална слабост” по колата си за сезон 2019. В момента тимът, който за поредна година се очертава да бъде сред аутсайдерите в шампионата, се бори да елиминира проблема.

Ръсел и Роберт Кубица завършиха съответно на 16-о и 17-о място в Гран При на Австралия, като на практика това бяха последните, които успяха да завършат състезанието (мака и затворени съответно с 2 и 3 обиколки). Зад тях се класираха единствено Ромен Грожан (Хаас), Даниел Рикиардо (Рено) и Карлос Сайнс-младши (Макларън), които отпаднаха поради различни причини.

„Имаме една фундаментална слабост, която не искам да обсъждам публично”, заяви англичанинът Ръсел, за когото това е дебютен сезон във Ф1. „Разбрахме на какво се дължи, но това не значи, че като се събудим в понеделник сутрин, ще можем да я поправим.”

„Да промениш нещо толкова основополагащо ще отнеме месеци на разработки, работа в симулатора и труд на дизайнерите, които трябва да извършат промените. От това имаме нужда в този момент. За съжаление, ще минат доста състезания преди да можем да се борим. Такава е ситуацията в момента”, допълни 21-годишният Ръсел.