Ръководството на Уилямс взе мерки след трудното  начало на сезон 2018 във Формула 1. От отбора обявиха, че се разделят с досегашния директор по аеродинамиката Дирк де Беер.

Освобождаването на специалиста влезе с незабавен ефект още късно снощи, като бившият служител на Ферари и Рено изкара малко над година на поста. Напускането на Де Беер идва след раздялата и с главния дизайнер Ед Ууд, който оваканти поста си по лични причини по рано този месец.

Дъг Маккиърнън, който започна работа в Уилямс през февруари, сега ще поеме отговорността за ръководенето на отдела по аеродинамика и дизайн и ще се опита да елиминира част от проблемите, които се забелязват по болида FW41. Дейв Уитър пък бе назначен за новия шеф по аеродинамиката.

В момента Уилямс прави най-лошия си старт на сезон във Формула 1 от 2013 година насам. 9-кратните шампиони при конструкторите, които записаха 5-и места в последните две кампании, се намират на дъното в подреждането с едва 4 точки (от 8-ото място на Ланс Строл в Азербайджан) след първите 6 кръга.

В Гран При на Монако Ланс Строл и Сергей Сироткин завършиха съответно 17-и и 16-и.