Страхотна обиколка в самия край направи така, че пилотът на Скудерия Ферари Себастиан Фетел да завоюва полпозишън в квалификацията за Гран при на Канада. Германецът задмина с повече от две десети втория Люис Хамилтън, а трети бе Шарл Льоклер.

Фетел спря часовника на 1,10.240, докато Люис бе с 246 стотни от секундата по-бавен. Това е първият полпозишън за Себастиан Фетел от 17 състезания насам, а също така е и шанс за „черните кончета” да спрат серията от шест поредни победи за Мерцедес. Последната първа позиция за германеца на квалификация датира от Гран при на Германия през миналия сезон.

Разочароваща бе квалификацията за втория пилот на „сребърните стрели” Валтери Ботас, който ще започне шести, а пред него освен Топ 3 останаха Даниел Рикиардо и Пиер Гасли, които направиха феноменална квалификация, а Макс Ферстапен от Ред Бул пък бе „поразен” от катастрофата на Кевин Магнусен, тъй като докато Ферстапен правеше своята бърза обиколка Магнусен се заби в „стената на шампионите” и по този начин осуети шанса за пилота на Ред Бул да влезе в Q3.