Анализ на специалистите Георги Иванов и Момчил Манчев след Гран При на Австрия във Формула 1 (9-ти кръг) от Световния шампионат.

Макс Ферстапен с Ред Бул спечели надпреварата, след като съумя да изпревари 3 обиколки преди края Шарл Льоклер с Ферари, но със странна маневра, която ще бъде разследвана от стюардите на състезанието.

"Моето е мнение, че Макс трябваше да остави толкова място, колкото му остави Льоклер на влизане в завоя, за да могат да завият на излизане от завоя. При всички изпреварвания на Макс той е на ръба и доста често нарушава правилата. Трябваше да е по-свита траекторията на Макс. На практика той извади Льоклер от пистата в зоната за сигурност", коментира Георги Иванов в студиото след състезанието в ефира на DIEMA SPORT 2.

"Макс влезе в този двубой с предимство, дори без този контакт, който стана факт, Льоклер остави място на Ферстапен, дали той очакваше Макс да направи същото, дали ще има различни доводи и решенията на стюардите, ще видим. Ред Бул изненадаха с темпото си", коментира Момчил Манчев.

Още по въпроса във видеото.