Шефът на Мерцедес Тото Волф разкри, че е променил начина си на мислене през тази година и гледа на сезона във Формула 1 по различен начин. Той остава оптимист занапред и вярва, че отборът отново може да стигне до върха.

„Промених начина си на мислене през тази година. Не мисля, че допълнителният натиск върху всички нас прави нещата по-добре“, сподели Волф.

„Мисля, че имаме проблем с физиката. Той е свързан с липса на усилия, начина на мислене, мотивацията или енергията. Всичко това е налице. Самият аз виждам оживлението в организацията. Ние сме състезатели. Когато имаме такива резултати, се чувстваме потиснати, но се опитваме да променим това с правилната мотивация за предстоящата седмица. Ето защо вярваме, че можем да обърнем ситуацията. Вярваме, че нашата организация може да се измъкне от тази ситуация. Сигурен съм на 100%, че можем да го направим", допълни той.

„Този отбор не е бил прекалено самоуверен. Вероятно сме точно обратното. Винаги виждаме наполовина празната чаша. Да, тази нагласа остава, но това е нагласата ни да оправим нещата“, каза още шефът на Мерцедес.

„Този път имам различна увереност в групата. В определен етап на практика отмяташ всички полета на неизвестното. Всичко е ясно там, където сме днес. Моето усещане е, че ще стигнем до върха. Достатъчно добро ли е това, за да победим Макс и Ред Бул? Не, не е. Нека поне да се докараме до позицията да се борим за подиуми и да сме точно там. Аз съм 100% сигурен, че ще стигнем дотам“, заключи Тото Волф.