Тото Волф не смята, че Люис Хамилтън ще се оттегли от Формула 1. Шесткратният световен шампион заяви след Гран при на Емилия Романя – малко след като тимът му Мерцедес взе седма рекордна корона при конструкторите, че не знае дали догодина ще е в спорта. Шефът на екипа обясни, че според него това изявление е направено в емоционален момент.

“Предполагам, че ако Люис реши да си тръгне от Формула 1 – което не мисля, че ще се случи и се надявам да не стане, то пазарът на пилоти ще се оживи рязко“, заяви Волф.

„Смятам, че коментарът му е направен в момент на емоция. Всички сме много щастливи, но и много изморени. Същото изцяло важи и за мен: напълно разбирам чувството да си задаваш въпроси, да мислиш за всички неща, които имат значение, борбата на всеки един от нас. Ние сме събрани в един малък, щастлив балон и се опитваме да внесем някакво забавление в домовете на хората. Но на другия ден всеки се връща в една по-трудна реалност и всичко това има ефект върху нас. В това отношение е нормално за някой съпричастен за изпитва подобни чувства", добави още той.

„Ние работим заедно в симбиоза. Ясно е, че е важно как ще се чувстваме и къде ще е умът ни по отношение на следващата година. Но съм казвал, че това е моят отбор. Много съм горд, че съм съсобственик в Мерцедес и няма да ходя никъде. Ролята ми може да се промени в бъдеще. Люис ме попита за това, а според мен нищо не е сигурно. Като Ники Лауда през 70-те – може да се събудиш един петък или събота на пистата и да си кажеш: „Просто вече не ми е забавно“. И според мен това може да се случи на всеки.“ Ние обаче искаме да продължим пътешествието си. Не се приключили. Люис, аз, целият отбор", каза шефът на Мерцедес.