Кметът на София Васил Терзиев обяви, че Столична община ще подкрепи младия български пилот Никола Цолов със сумата от 100 хил. лева.

„Имах удоволствието да се запозная с Никола Цолов и семейството му.  Енергията и позитивизмът на 17-годишния пилот във Формула 3 ме впечатлиха много, както и подкрепата на семейството му за сбъдването на неговата мечта. Столична община подкрепихме тази мечта със 100 000 лева и рекламираме нашия туристически портал visitsofia.bg на колата на Никола.

Миналият сезон на Формула 3 е гледан от близо 18 милиона зрители в 150 държави. Никола ще участва и в различни наши кампании, което им дава шанс да достигнат до младите хора. София оказва инстуционалната подкрепа, която служебните правителства засега отказват. Но за съжаление тази подкрепа не е достатъчна да покрие целия му необходим бюджет. В първия коментар ще оставя линк, на който и вие може да подкрепите усилията на Никола да стигне до Формула 1.

Подкрепата на един млад състезател е част от нашата програма за подпомагане на професионалния и на масовия спорт в София. През 2024 година увеличихме двойно бюджета за спортните програми в града.

Разработваме и модел за финансиране на поддръжката на спортните площадки”, написа Терзиев в официалния си профил във Фейсбук.