Собственикът на компанията за енергийни напитки „Ред Бул“ - Дитрих Матешиц все още не е решил дали да купи акции във Формула 1. Подобно предложение бизнесменът получи от „Либърти Медия“, които са собственици на шампионата.

„Честно казано, не знам дали ще си купя акции“, коментира 72-годишният австриец, който притежава два отбора във Ф1 – Ред Бул и Торо Росо.

„От една страна би трябвало да е очевидно, защото Формула 1 се нуждае също и от собственици, които не произвеждат коли. От друга обаче всичко зависи от това кои отбори ще продължат. Трябва да изчакаме и да видим как ще стоят нещата след изтичането на настоящите договори (през 2020 година). Предполагам, скоро ще преговаряме по този повод“, добяви милиардерът пред изданието „Спийд Уийк“.

„Популярността на Формула 1 зависи от конкуренцията в челото. Битка за трето и четвърто място не е много интересна. Колите станаха по-добри, а това беше една от основните точки за 2017 година. Проблем са множеството глупави наказания за пилотите, феновете просто не ги разбират.“

„Сигурен съм, че ако през тази година Ред Бул поведе в класирането на австрийското Гран При ще има 70 хиляди души публика вместо 50 хиляди“, допълни Матешиц.