Компанията за енергийни напитки „Ред Бул“ съвсем скоро ще изпрати оферта до Уест Хем за изкупуване собствеността срещу 200 милиона паунда. За това предадоха британските ежедневници „Сън“ и „Индипендънт“.

Австрийската компания вече притежава отбори в Германия, Австрия и САЩ, а наскоро продадоха своя отбор от Гана, докато се опитват да сторят същото и с бразилския Сао Пауло. „Ред Бул“ има силно присъствие и във Формула 1, където притежава свой едноименен тим, както и „сателита“ Торо Росо.

Кой, по дяволите, е РБ Лайпциг?

От доста дълго време „Ред Бул“ се опитва да пробие на английския футболен пазар, а сега явно ще предприеме и по-сериозни стъпки в тази насока. Австрийците са готови да платят 200 милиона паунда, за да купят Уест Хем от съсобствениците Дейвид Голд и Дейвид Съливан.

Проблемът е, че само преди дни двамата заяви, че не възнамеряват да продават клуба. Думите им бяха следствие на плъзнали слухове, че китайски бизнесмени са готови да купят „чуковете“.

В същото време Съливан намекна, че макар пълната продажба да е изключена на този етап, той и партньорът му могат да продадат миноритарен пакет от акции, а с парите да изчистят част от задълженията на клуба, възникнали след преместването му на Олимпийския стадион в Лондон.