Дали Люис Хамилтън ще стане световен шампион още на пистата в Мексико, както става в последните две години.

"Това, което е необходимо е изцяло изпълнимо. Хамилтън е отборен играч, ако трябва да завърши на 4-о място завършва на 4-о място. Няма да се рискува, ако е възможно да се направи нещо повече със сигурност ще го направи, но няма да се рискува", коментира Момчил Манчев.

Британецът спечели световните си титли по следния начин: през 2008 година в Бразилия, в последния кръг и то по доста драматичен начин, 2014 - Абу Даби, последен кръг, 2015 - САЩ, 3 кръга преди края, 2017 и 2018 в Мексико два кръга преди края на надпреварата.

"Математически все още Ботас има шансове за световната титла, ако завършат трети и четвърти, но не мисля, че ще има някакъв сериозен проблем за решаване отново пред отбора, Тото Волф тушира напрежението в отбора, дали ще е тази седмица или другата в САЩ, не е от особено значение. Контролът на отбора ще е ясен, интересни са самите състезания, двубоят с Ферари, да видим как ще се реализира потенциалът и на двата отбора", добави инж. Тенчев в предаването "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT 2.