Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се съгласи с оценката на Серхио Перес, че се представя "ужасно" този сезон във Формула 1. Ръководителят на "биковете" обаче заяви, че мексиканецът все пак ще остане пилот на тима и през следващата година.

"Мисля, че той го обобщи перфектно. Беше лоша година за Чеко. Той започна силно и очевидно се бори за форма от "Имола", каза Хорнер пред медиите преди Гран При на Мексико Сити.

"В Азербайджан можеше да спечели това състезание. Знаем на какво е способен и се надяваме, че можем да му дадем настройка и увереност за колата, за да извлече този вид представяне, на което знаем, че е способен", добави той.

"Чеко е наш пилот. Той има договор за 2025 година и е конкурентноспособен. Не е доволен от това къде се намира в момента. Като отбор, ние правим всичко възможно, за да го подкрепим", заяви още Хорнер.

"В момента Чеко е нашият пилот за 2025 година. Очевидно има свободно място в РБ. Имаме време да седнем с директорите на другия отбор и да разгледаме всички опции", завърши Хорнер.