Тимът на Мерцедес остава фаворит за предстоящия сезон 2021 във Формула 1, заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко. Той изрази и задоволство от свършената на пистата Сахир работа.

„Много сме доволни. Всичко проработи както трябва от самото начало. Прекрасно е да се види, че целият упорит труд си струваше. Целта ни бе да сме конкурентоспособни от началото на сезона. Желанието ни бе да разполагаме с автомобил, който да е бърз и с предвидимо поведение. А колата освен това пасва не само на Макс, а и на Серхио", заяви Марко.

„Мерцедес е много силен, фантастичен тим. Ние не предполагаме, че сезонът ще се развие в наша полза само, защото тестовете не преминаха толкова добре за тях. До първото състезание има около две седмици. Може да се предположи, че в голяма степен ще разрешат проблемите си,. Отбор, който е печелил седем пъти шампионата, може да разреши нещо такова за кратко време. Мерцедес остава фаворит“, добави още той.

„Вторият Мерцедес, Астън Мартин, имаше подобни грижи с трансмисия. Ние сме претендент, зад нас ще има борба. Не знаем с какви режими караха Мерцедес, но предполагаме, че разликата вече не е толкова голяма. Вярваме, че сме се доближили до тях. Истинският баланс на силите не може да се прецени след теста, те караха с повече гориво. Положителното за нас е, че започнахме сезона както трябва. Нужно е да си на ниво още от първия тест, ако искаш да спечелиш шампионата. Получи се – отидохме на изпитанията с кола, която нямаше никакви сериозни затруднения. Сега нашият болид е постоянен в поведението си, този на Мерцедес изглежда много нервен", каза шефът на Ред Бул.