Люис Хамилтън крачи с много уверени стъпки към това да се превърне в най-великия пилот изобщо в историята на Формула 1. Подобно гледище изрази шефът на британеца в Мерцедес Тото Волф.

Люис се закани да направи 3 от 3 до края

Три кръга преди края на сезона 32-годишният състезател има аванс от 66 точки пред Себастиан Фетел от Ферари. Солидната преднина стана факт с поредната му победа след лятната пауза (той спечели 5 от 6-те проведени състезания), която дойде в Гран При на САЩ. В неделя Хамилтън има повече от отличен шанс да убие интригата окончателно в Мексико Сити, където се нуждае от 5-о място, за да стане математически недостижим на върха.

„Люис е на път да счупи всички рекорди, поставяни някога във Формула 1. Въпрос на време е хората да кажат, че той е на път да се превърне в най-великия пилот, състезавал се някога.”

Болт и Хамилтън спретнаха шоу на подиума в САЩ

„Състезателите, които постигат високи резултати, винаги поляризират мненията, защото имат ярка позиция и винаги я изразяват. Не искаш да бъдеш по средата и да си скучен. В наши дни ако създаваш дискусия, се отличаваш. Люис определено се отличава.”

„Тези спортни икони, които разделят мненията, в края на краищата получават признанието си, но най-вероятно след края на своите кариери. Това е най-добрият Люис – на пистата и извън нея, с когото съм работил от 2013 година досега”, добави Волф.