Шефът на Мерцедес Тото Волф каза, че трудностите на Люис Хамилтън във втората свободна тренировка преди Гран При на Австралия се дължат на неправилна промяна в настройките на болида му.

Седемкратният световен шампион Хамилтън беше доста ядосан в гаража на Мерцедес, след като изоставаше с 1,5 секунди от задаващия темпото Шарл Льоклер с Ферари. Хамилтън беше девети в първата тренировка, докато съотборникът му Джордж Ръсел се нареди трети в първата и шести във втората сесия.

Волф каза, че инженерите са експериментирали с две различни настройки в колите, докато екипът се опитва да подобри представянето на фона на трудното начало на сезона.

"Във втората сесия преминахме през наистина доста драматична промяна в настройката на болида на Люис и това имаше огромен обратен ефект. Но това е причината да провеждаме тези сесии. От друга страна беше малко по-добре, но ни липсваше представяне. Като цяло денят не беше добър", каза Волф.

"Ако кажа, че не съм разочарован, това няма да е истината. Със сигурност сме, защото се опитваме толкова много във всички посоки, но изглежда все още не сме намерили онзи сребърен куршум, който да ни насочи в правилната посока", добави Волф за напредъка на колата W15.