Матия Биното е доволен, че вече може да разчита и на двамата си пилоти, заяви самият шеф на Ферари във Формула 1 след първата надпревара за сезон 2021 в Бахрейн. 

„Наистина съм много доволен от пилотите. Радвам се, че най-после мога да разчитам и на двамата си състезатели“, заяви Биното.

„Карлос свърши много добра работа по отношение на темпото. Ние го избрахме, защото знаехме, че е силен в надпреварите – той го доказа. Постепенно придобива увереност в колата. Напасна се много добре в отбора, работи чудесно с Шарл. След квалификацията Шарл благодари на Карлос за това, че го е натиснал да направи възможно най-добрата обиколка", добави още той.

„А и мотивацията е важна – желанието да растеш с целия тим, не само като пилот. Това бе само първото състезание, те ще разберат къде трябва да постигнат подобрение. Този сезон няма да развиваме много колата, защото вече сме фокусирани върху 2022 г. Ще имаме някои новости и е важно те да работят, за да върви болидът в правилната посока. Да знам, че мога да разчитам и на двамата пилоти е наистина важно. Съперниците не са Карлос и Шарл, а колите пред нас. На състезателите ни ще бъде разрешено да се борят един с друг в деня, когато сме пред всички останали. Сега трябва да продължим с прогреса – виждаме, че е необходим още напредък", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.