Ред Бул не може да си позволи да харчи пари за ъпрейди с това темпо, сигурен е директорът на Ферари Матия Биното след края на Гран при на Маями.

Макс Ферстапен спечели второ поредно състезание за Ред Бул и по този начин съкрати допълнително изоставането си срещу победителя от Бахрейн и Австралия Шарл Льоклер. Според Биното именно успехите на Ферари в началото на сезона са накарали австрийците да харчат повече пари за подобрения, с което те се доближават далеч повече до бюджетния таван от 140 милиона долара, отколкото италианският конструктор.

"Истина е, че автомобилът на Ред Бул бе подобрен значително в сравнение с първото състезание този сезон. Те наистина направиха някои ъпгрейди, които им помагат и е истина, че и ние трябва да обърнем внимание на нашия болид. Има обаче таван на бюджетите и се надявам Ред Бул в един момент да позабави развитието си. Ако това продължи цяла година, ще бъде леко казано странно", заяви той.

Ферари очаква първия значителен пакет ъпгрейди на F1-75 за Гран при на Испания. От началото на сезона изминаха пет кръга, а този сезон ще включва рекордните 23 състезания.

"Сега е наш ред да пробваме нещо ново. Надявам се всичко да работи както очакваме и да скъсим дистанцията, която Ред Бул направи", продължи Биното след края на Гран при на Маями тази неделя.

"Нямаме възможността да харчим за ъпгрейди преди всяко състезание. Обяснението е просто и лесно. Не че не можем да го правим, напротив - таванът на бюджета ни ограничава. Начертали сме план за развитието на болида и ще харчим тогава, когато смятаме, че е правилно да го правим. За състезанието в Маями съм позитивно разочарован".