Въпросът с финансовите правила, каквито доскоро във Формула 1 нямаше, продължава да се разисква. Ограничението на бюджетите бе въведено с регламент, постановяващ какво е разрешено и какво не. В него няма ясно определени наказания за нарушения. При откриване на такива санкции ще се налагат по усмотрение на ФИА в зависимост от тежестта на провинението. Шефовете на отбори, които участваха в пресконференция по време на уикенда за Гран при на Емилия Романя, бяха попитани дали вярват, че от федерацията следят добре за спазването на финансовите правила. Матия Биното от Ферари изрази интересна гледна точка.

„Напълно се доверявам на ФИА“, заяви Матия Биното, който неколкократно призоваваше федерацията внимателно да следи разходите. „Но като при всички нови правила, може да се извлече предимство.

„Не казвам, че има сиви зони. Говоря за начина, по който отборите могат да разберат, прочетат или интерпретират регламента. Така че според мен е необходимо сериозно усилие от страна на ФИА, за да контролира нещата. Според мен трябва да подсилят хората си. И (да увеличат) броя на хората, които провеждат одити и проверки, защото това е ключов елемент. Смятам, че това е толкова важно, колкото и спазването на техническите и спортните правила. В наши дни финансовите директори са толкова важни, колкото и техническите.“

„Ще повторя, че в крайна сметка е важно ФИА да вложи максимум усилия в това да разбира случващото се в отделните компании и отбори, как харчат парите, как оправдават разходите си. А това е огромна и трудна задача. Но ние им вярваме. Убеден съм, че ще се организират, но мисля и че са нужни допълнителни усилия“, каза още Биното.