Шефът на Ферари Матия Биното се постара да отхвърли слуховете, че може да бъде уволнен от поста си или да настъпят други организационни размествания в екипа. Италианските медии, които реагират изключително остро на недобрите представяния на Скудерията, дори вече спрягат ръководителя на GT департамента в Маранело Антонело Колета за негов заместник.

„Вярвам в хората, които работят в Джестионе Спортива. Започнали сме дълъг процес, който трябва да ни изведе до нов победен цикъл. Ще отнеме известно време, но цялата компания разбира и подкрепя тази визия.“

„Ето защо намирам за забавно да чета разни истории наоколо. Уволненията не правят една кола по-бърза“, заяви Биното.

Положението във Ферари е наистина сериозно. Биното определи изоставането на болида SF1000 на 1 секунда. В Гран при на Унгария и двамата пилоти на екипа Себастиан Фетел и Шарл Льоклер бяха затворени с обиколка. Шефът на тима определи това като болезнено, но немският състезател бе категориен, че изобщо не е изненадан.

Трудностите на Ферари са огромно изпитание за тифозите, но бившият пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл например не изпитва особено съчувствие към италианския тим.

„Да видиш Ферари пети в шампионата при конструкторите е болезнено“, отбеляза той в обобщението си за Скай Спортс. „Не изпитвам особено съчувствие към тях, защото се чувствам подведен от миналогодишното им представяне. Тогава те очевидно натиснаха твърде много правилата. А ние отстрани се радвахме, че Мерцедес най-после има сериозен съперник. Като се има предвид, че това в голяма степен ще е и колата за 2021 г., то ще мине известно време преди отново да излязат напред.“