Шефът на Астън Мартин Отмар Шафнауер заяви, че на Себастиан Фетел му е необходимо повече време в болида, за да свикне с колата. Той даде пример с адаптацията на Серхио Перес в Ред Бул.

„Ако концепцията на автомобила е напълно различна спрямо този, който си карал преди, то се изисква време, за да свикнеш, разбира се“, заяви Шафнауер.

„Серхио каза, че с него е същото. Философията на колата на Ред Бул е различна от нашата. Просто се изисква известно време, за да се открият малките детайли, необходими, за да извлечеш максимума от болида. Нужно е време зад волана и колкото повече кара, толкова по-добре", добави още той.

„Скоростта на Себастиан на суха писта според мен показва, че той полека-лека свиква с колата. Нещата се подобряват. Най-много ме боли от това, че стабилността по време на зимните тестове не бе на ниво, защото ако имахме повече тренировки, процесът при Фетел щеше да протича по съвсем различен начин. Знам, че е така и ще работи неуморно, за да постигне прогрес. Но поне не се самообвинява. Малко е разочарован, но това ще му даде още повече решителност да поправи бързо нещата", каза шефът на Астън Мартин.