Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън заяви, че не може да става и дума за сравнение между шампионският болид на отбора от миналия сезон във Формула 1 и колата, на която ще разчитат през започващата съвсем скоро кампания’2019. Британецът беше категоричен, че W10 е неоспоримо по-добрата машина.

Мерцедес пусна видео, в което самият Алисън обяснява големите разлики между двата автомобила, които са продиктувани най-вече от значителните изменения в аеродинамичните регулации за новия сезон.

„Интересното е как нещата, които през миналия сезон считахме за огромна гордост, с помощта на които стигнахме до предела на нашия потенциал, сега започнаха да изглеждат тромави и наивни при сравнението”, заяви Алисън.

„Вземете като пример страничните прагове. Те бяха нещо, заради което вдигнахме доста шум, понеже бяха по-стегнати в сравнение с всичко, което сме произвеждали през предходните години. Вижте обаче тези прагове през 2019-а, вижте корпуса – става въпрос за един изграден вакуум около колата, който не би ни се струвал възможен преди 12 месеца. Същата е ситуацията и с предното окачване. Успяхме да го вдигнем още по-високо.”

„Това важи за колата във всяко отношение. Ако свалите „кожата” на този кола, ще видите, че всяка част е стегната, всичко е по-компактно, автомобилът е по-лек и това води до по-силно представяне”, добави Алисън.