Матия Биното ще се постарае да приложи наученото от годините, през които Ферари доминираше в световния шампионат на Формула 1, за да върне Скудерията към победите. Настоящият шеф на отбора постъпва на работа в Маранело през 1995 г. като инженер в отдела за двигатели. По онова време Жан Тод вече е започнал процеса по реструктуриране на екипа и привличане на Михаел Шумахер.

„Имах привилегията да гледам началото на 2000-те с Жан Тод, Рос Браун, Михаел Шумахер и всички останали пилоти, победите, които спечелихме. Смятам, че беше важно за кариерата ми, защото тогава научих много. Научих каква умствена настройка е необходима, за да побеждаваш. Смятам, че разбрах как трябва да се опиташ да изградиш отбор и сега е необходимо да се постарая да повторя наученото“, сподели Биното.

„През тези 25 години съм виждал, че винаги има и много трудни моменти. Тогава е важно да останеш търпелив, но решителен, да се стараеш да се справяш и подобряваш. Във Формула 1 не може да си удовлетворен. Говорим за постоянен напредък и няма едно-единствено решение. Важното е наистина да се постараем да градим стъпка по стъпка.“

Биното повтори, че Ферари не търси една победа на писта, а създаването на солидни основи за нов успешен цикъл. Каза още веднъж, че това ще отнеме време.

„Но един поглед към историята на Ферари показва, че винаги е имало трудни моменти и ние винаги сме се справяли с тях. Топ мениджмънтът ми вярва и ме подкрепя, което е страхотно. Още по-важното е, че според мен имаме подкрепата на целия тим. Ясно е, че ситуацията е сложна. Много компоненти са замразени. Надяваме се 2021-ва да е малко по-добра, но 2022-ра ще е най-важната ни възможност.“