През 2021 година Ферари ще се състезава с шарл Льоклер и Карлос Сайнц, който идва от Макларън. Матиа Биното припомни, че това е най-младата пилотска комбинация на тима от 1968 година насам.

„Двамата ни състезатели са много млади, но много талантливи и вече имат известен опит. Решението да заложим на тях бе направено с оглед на бъдещето. Важно е да изградим стабилни основи. Според мен Шарл се разви през сезона. Наясно сме с качествата му на пистата, но сега е и по-зрял като характер. Постигна напредък като лидер (на тима) и според мен всички в екипа го виждат като важен компонент за бъдещето", заяви Биното.

„Бяхме много търпеливи през изминалия сезон и смятам, че вложихме сериозни усилия в това да постигнем прогрес и да се надяваме, нов успешен цикъл. Трябва да сме реалисти, тъй като разликата спрямо най-добрия отбор е много голяма. Смятам, че те ще са силни и догодина. Едва ли ще е изненада да кажа, че е нереалистично да се борим за шампионата догодина. Но един поглед към последните пет години, то ако изключим 2020-та, винаги сме били втори с изключение на едно трето място. Бяхме единственият отбор, противопоставил се на Мерцедес поне два сезона. За постигнал това екип – втора и веднъж трета позиция при конструкторите – не би било невъзможно да си постави същата цел", добави още той.

„Не казвам, че ще завършим втори или трети. Но вярвам, че можем да направим по-добър сезон в сравнение с 2020 г. Ще се постараем да наваксаме позиции и да сме по-близо до върха в сравнение със сега", каза шефът на Ферари.