Матия Биното е наясно, че не разполага с безкрайно много време начело на Ферари. 51-годишният инженер има изключително сложна задача след много тежкия сезон на Скудерията през 2020 година, след като отборът завърши шести при конструкторите. Италианецът обясни пред официалния сайт на Формула 1, че в момента се поставят основите на отбор, който отново ще побеждава.

„В плановете ни няма промени. Знам, че със сигурност не разполагам с безкрайно много време. Наясно съм с факта, че през следващите сезони трябва да се справим добре като отбор, както и аз като шеф на тима“, заяви Биното.

„Миналият сезон бе много напрегнат, интензивен в много аспекти, а представянето ни бе незадоволително. Класирането на шесто място при конструкторите е ужасно и не се бе случвало от 1980 година насам. Смятам обаче, че през миналия сезон направихме сериозни инвестиции в бъдещето си. Стараем се да изградим солидни основи на един конкурентоспособен екип. Надяваме се да започнем нов цикъл на бъдещи успехи", добави още той.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.