Ръководителят на Ферари Матиа Биното сподели мнението си за бъдещата двойка пилоти на отбора. От 2021 г. заедно с Шарл Льоклер в италианският отбор ще се състезава Карлос Сайнц, който ще заеме мястото на Себастиан Фетел.

"Ние инвестираме в Льоклер от много години, надяваме се, че в бъдеще той ще стане още по-силен, затова удължихме договора му до края на 2024 г.
Сигурен съм, че Ферари може да разчита на Шарл, той е в състояние да стане най-добрият пилот в историята на Формула 1. Не мисля, че между него и новия му партньор Карлос Сайнц ще възникнат проблеми. Ако има някакви напрегнати моменти, тогава това е моята работа да се справя. Първата година за Сайнц ще бъде трудна, защото той ще трябва да свикне с екипа и колата. Това е причината да не сключим договор с него за една година. Знам, че Карлос е бърз пилот и може да стане световен шампион.

Трябва да сме настроени положително. Карлос и Шарл са двама много силни състезатели, отборният дух е приоритет за нас. Кой ще бъде първи пилот ще се реши на пистата, както по времето на Михаел Шумахер.

Всяка година той започваше наравно със съотборника си, но от третия етап стана ясно кой е първият пилот", заяви биното пред " Марка".