Пилотът на Ферари Шарл Льоклер е на мнение, че Ред Бул са на "друга планета" в сравнение със своите съперници във Формула 1, след като доминираха в първия старт за сезона за Гран При на Бахрейн.

Защитаващият титлата си Макс Ферстапен започна с победа, неговият съотборник Серхио Перес беше втори, а Фернандо Алонсо от Астън Мартин зае третата позиция.

Льоклер гледаше към подиум за Ферари, но повреда на двигателя доведе до оттеглянето му.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Проблемът дойде, въпреки че "Ферари" смени част в мотора преди състезанието, една от само двете разрешени промени в хода на сезона, което може да доведе до допълнителни проблеми за Скудерия в бъдещите състезания.

"Нямам представа какво се случи с колата, когато загубих електричество. Единственото, което знам е, че се случи, но не знам по каква причина. Не знам дали е свързано с промяната, която имахме тази сутрин, така че не искам да коментирам това, но е жалко", каза Льоклер.

"Очаквахме да сме по-назад този уикенд, особено в надпреварата с Ред Бул. Този отбор в момента е от друга планета. Но точно затова през повечето уикенди трябва да се уверим, че ще спечелим възможно най-много точки, а сега не успяхме да го направим", добави той.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева