Шарл Льоклер заяви, че би искал Себастиан Фетел да остане като негов съотборник в тима на Ферари и през следващия сезон. Договорът на германеца изтича в края на тази година и се появиха спекулации за това дали ще бъде подновен и при какви условия. Италианският всекидневник "Гадзето дело Спорт" твърди, че предложението на Скудерията за едва 12 милиона евро само за един сезон е било отхвърлено от четирикратния световен шампион.

Льоклер направи силен сезон миналата година, спечели 2 победи и подписа договор с тима до края на 2024 г.

Мнозина смятат, че той е голямата надежда на Маранело за първа титла – последната при пилотите бе спечелена през 2007-ма от Кими Райконен. Младежът от Монако е категоричен, че той няма никакви притеснения да продължи да е в тима със Себастиан въпреки някои проблеми между тях през миналата година.

„Всъщност съм щастлив със Себ”, заяви Льоклер пред "Моторспорт". „Смятам, че направихме добра година, въпреки че имахме няколко проблема като в Бразилия. Но винаги сме имали добри отношения, въпреки че отстрани може би на моменти не изглежда така. Бих се радвал ако остане, но ще уважа решението за ангажирането на всеки друг пилот, който е до мен. В края на краищата, част от моята работа е да се сработя с човека до себе си и винаги можете да научите нещо от съотборника си. Така че бих приел всеки, но ако Себ остане, определено ще съм доволен.”

От миналата година вървят и слухове за евентуално ангажиране на Люис Хамилтън във Ферари

Това изглежда все по-малко възможно и почти сигурно Люис ще заложи отново на Мерцедес. Наскоро Бърни Екълстоун пък каза, че англичанинът не би оцелял до Льоклер в Скудерията.

„Чудесно е за него, ако мисли, че това е правилното място. Аз съм щастлив там, където съм. Екипът на моите мечти винаги е бил Ферари. Просто искам да изведа отбора си там, където заслужава и да спечеля”, сподели още Льоклер. Младежът допълни, че е готов да намали възнаграждението си, ако така ще помогне на тима си в предизвиканата от коронавируса криза.

„Смятам, че би било правилно в този конкретен момент и като се имат предвид всички трудности, които всички изпитваме. Ще трябва да се адаптираме към обстоятелствата.”