„Ф1 токшоу” беше вашият верен спътник през целия сезон 2018 във Формула 1. Водещите Иван Петров и Лъчезар Пройнов заедно с екипа от анализатори в лицето на инж. Иван Тенчев, Георги Иванов, Траян Сарафов, Момчил Манчев, а също и продуцента Мико Теллалов обединиха усилия, за да ви предоставят едно по-пълноценно изживяване на емоциите, победите, паденията, катастрофите, изпреварванията, въобще всичко, което можете да видите във вселената на „кралските гонки”. Затова е повече от справедливо именно на този специален тим да се доверим за равносметката и изводите от тези 21 старта, които написаха история.

Отборите на трасето може и да са десет, но два имаха централната роля, както се очакваше. Ферари и Мерцедес се вкопчиха в люта битка от самото начало, противопоставяйки своите фаворити – съответно Себастиан Фетел и Люис Хамилтън. Двубоят доказа, че началото на кампанията е важно, но силната форма в нейния край – безценна.

Преднината в точките – цели 88 на брой – говори красноречиво за невероятното постоянство на шампиона Хамилтън. Той имаше само едно отпадане и в само 3 други случая не беше на подиума, като най-ниският му финиш беше 8-о място. Британецът демонстрира зрялост в намаляването на щетите в миговете, когато не можеше да се бори за победата. В същото време постигна цели четири победи и едно трето място в случаите, когато стартираше от по-задна позиция.

Фетел, от своя страна, изглеждаше като човек във форма в първата половина от сезона, а изведнъж всичко за него и Ферари започна да се срутва без видима причина. Смъртта на Серджо Маркионе определено остави своя отпечатък, а грешките започнаха да валят отвсякъде – объркани стратегии, несработили ъпгрейди, самият Фетел. Към края на сезона германецът изглеждаше напълно изцеден психически и водеше неравна битка по-скоро със самия себе си, отколкото с Фетел.

Вижте всички нюанси в дуела между двамата най-големи пилоти на своето поколение чрез подробния обзор на „Формула 1 токшоу”!

Сезон 2018 във Ф1: Характерите и числата /част първа/