Пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран При на Абу Даби. Мексиканецът записа време от 1:24.982, а на 0.152 секунди от него остана съотборника му - Макс Ферстапен. Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се наредиха на трета и четвърта позиция. Пилотите на Ферари имаха сериозни проблеми през цялата сесия.

Пиер Гасли също имаше проблеми с колата си, а парче от крилото му се отчупи и остана на пистата. Това доведе и до спукване на предна дясна гума на болида му.

Французинът успя да стигне до бокса, а на пистата се появиха червени флагове, за да може опасните фрагменти от колата на Алфа Таури да бъдат разчистени. Тогава настъпи и най-спорният момент в третата свободна тренировка в Абу Даби. Люис Хамилтън изпревари две коли при червени флагове, а това бе съобщено по радиото от Ландо Норис. Инцидентът с британеца ще бъде разгледан след края на сесията. 

Минути преди края на тренировката Шарл Льоклер се оплака от сериозни вибрации и проблеми с колата, което часове преди квалификацията е лоша новина за Ферари. Все пак, Льоклер се бори за втората позиция при пилотите със Серхио Перес.

Квалификацията за Гран При на Абу Даби започва в 16:00 часа.