Общо 7 пилоти ще участват в теста, който Ферари организира другата седмица на пистата Фиорано. Изпитанията ще са с болида на Скудерията от 2018 г. SF71H и ще продължат от понеделник (25 януари) до петък (29 януари).

Карлос Сайнц ще измине първите си километри зад волана на болид на Ферари в сряда и сутринта в четвъртък.

Тестът ще е възможност за испанеца да проучи процедурите на отбора, както и да се запознае по-добре с екипа си, с който ще работи през сезона. Шарл Льоклер ще кара във вторник, само 44 дни, след като се състезава във финалната надпревара за сезон 2020 – Гран при на Абу Даби.

В понеделник пък трима пилоти от академията на Ферари ще управляват болида.

Джулиано Алези ще дебютира зад волана на болид от Формула 1 малко над 30 години, след като баща му Жан Алези кара за първи път F1-90 на Фиорано. След него в кокпита ще седне Маркус Армстронг, който също не е карал досега Гран при автомобил. Пилотът, за когото преди ден бе оповестено, че ще се състезава през 2021 г. с тима на ДАМС във Формула 2, ще е вторият новозеландец, карал кола на Скудерията. Първият е Крис Еймън, който се състезава за Ферари от 1967 до 1969 г.

Последен в понеделник SF71H ще кара Робърт Шварцман. Той бе зад волана на миналогодишния автомобил на тима по време на теста за млади пилоти в Абу Даби.

Останалите състезатели, които ще участват в теста, са Мик Шумахер и Калъм Илот.