Себастиан Фетел опитал да се възползва от изтегляне в Q2, обясни четирикратният световен шампион след квалификацията за Гран при на Бахрейн. Немският пилот бе зад Шарл Льоклер при излизането от пита. Съотборникът му във Ферари задмина Джордж Ръсел, Фетел не успя да го стори. Състезателният му инженер отбеляза, че е бил твърде близо до пилота на Уилямс при последния си опит.

„Исках да се възползвам от изтеглянето. Планът очевидно бе да получа изтегляне в последната си серия, защото губех време преди това. Не се получи, тъй като Ръсел бе в средата с използван софт. Не знам какво искаше да направи. Може да се е надявал на чудо. И аз се оказах прекалено близо, може би в първи сектор, може би във втори", заяви Фетел.

"Беше трудно да се вложи всичко в един тур. Ако имаше още един опит, може би щях да подобря малко времето си. Не съм точно доволен от обиколката. Смятам обаче, че още на идване насам бяхме наясно, че няма да е особено силен уикенд за нас. Така или иначе, това са горе-долу очакваните позиции. Състезанието е утре и там резултатът не зависи от една обиколка. Пистата много натоварва гумите и управлението им ще е ключово. Имаме добър шанс, ако сме хитри като лисици. Иначе ни чака дълга надпревара. Все още вярвам, че имаме добър шанс да вземем някакви точки", добави още той.