Карлос Сайнц успя да завоюва една изключително драматична победа в невероятното Гран При на Силвърстоун. След много обрати и едночасово забавяне заради страховри инцидент в началото на състезанието, все пак испанецът успя да пребори своя съотборник Шарл Льоклер в битката за челото. В крайна сметка канадецът остана едва 4-ти, бидейки изместен в края от Перес и Люис Хамилтън, които допълниха подиума. Макс Верстапен получи повреда рано-рано на Силвърстоун и така трябваше да се примири със седмата позиция. 

33 снимки

Надпреварата започна с много голям инцидент в среданата част на класирането. В него бяха замесени Естебан Окон, Гуани Джоу, Джордж Ръсел и Алекс Албън. Веднага след този инцидент бяха развяти червени флагове, съответно състезанието беше спряно. 

На пистата се появи линейка, като в тези минути не бяха показвани кадри от колата на Джоу, което може да ни наведе на мисълта, че китаецът може да е пострадал сериозно. След известна пауза се появиха успокоителни вести, че пилотът е в съзнание и бива откарван до най-близкия медицински център

След точно един час прекъсване състезанието беше рестартирано с нов старт. Пилотите от Ред Бул и Ферари сътвориха страхотна обиколка, в която Сайнц си върна първото място, докато Верстапен остана втори. На близка дистанция от лидерите останаха Чеко Перес и Шарл Льоклер. 

В 11-а обиколка се стигна до много неприятна грешка за Карлос Сайнц, който изпусна завой и така Макс Верстапен го задмина, за да вземе първото място в класирането. В другия край на класирането Юки Цунода се завъртя в 12-а обиколка и закачи Пиер Гасли. 

След само една обиколка обаче Макс Верстапен беше сполетян от технически проблем в колата, но за негов късмет това се случи точно на входа на бокса. Ферари обаче отново пое лидерството. Излизайки от бокса обаче нидерландецът разбра, че не става въпрос за казус с гумите, а за друг проблем, който ще го забави до края на надпреварата. 

В 21-а обиколка дойде краят на надпреварата и за Валтери Ботас, който беше покосен от механичен проблем. В 31-а обиколка се стигна до размяна на позициите между Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, след което Льоклер излезе зад Хамилтън. Британецът обаче влезе в бокса три обиколки по-късно и след нова неточност той излезе след двата болида на Ферари. 

Десет обиколки преди края Естебан Окон трябваше да прекрати участието си, но той обърка и плановете на Ферари. В този момент излезе кола на сигурността, а това на практика анулира всякакви разлики.

След рестарта Карлос Сайнц буквално издуха съотборника си Льоклер, чийто гуми не издържаха в тези моменти. 6 обиколки преди края се разрази страховита битка за второто място, след като в рамките на няколко завои Перес, Льоклер и Хамилтън се изредиха на това място. В крайна сметка Перес показа по-силно темпо, а накрая Льоклер се оказа този, който не намери място на подиума.