Карлос Сайнц заяви, че назначението на Матиа Биното в Ауди, обявено по-рано тази седмица, няма да повлияе на решението му за бъдещето му. Испанският пилот на Ферари подчерта, че въпреки връзките му с Биното, който го привлече във Ферари от Макларън през 2020 година, това няма да промени неговите планове.

„Мисля, че привличането на Матиа е позитив за всеки отбор, най-вече поради факта, че той има опита да изгради водещ отбор като Ферари. Той има опита от Ферари, който може да използва в Ауди и съм сигурен, че той е добър актив за тях и затова го наеха. Пристигането на Матиа е добра новина за тях, но няма да се отрази на моето решение за бъдещето ми“, сподели Сайнц пред медиите в Белгия.

Сайнц също така разкри, че е разговарял с Биното след новината за назначението му в Ауди. „В момента много хора ми звънят, не само Матиа, но да, ние говорихме. Поздравих го, защото смятам, че това е идеалната позиция за него в този момент“, добави той.

Известно е, че освен Ауди, и Алпин проявява интерес към Сайнц. Френският тим дори обмисля да прекрати своята заводска програма и да стане клиентски отбор на Мерцедес, за да привлече испанския пилот в своите редици.

„Моето бъдеще все още се дискутира и анализира много внимателно. Има промени в много от отборите, които разглеждам за следващата година, почти всяка седмица. Пазарът на отборите еволюира толкова, колкото и този на пилотите. Аз просто си давам повече време, за да анализирам всички тези промени и да взема моя избор“, обясни Сайнц относно своето бъдеще.

Решението на Сайнц за следващия сезон остава под въпрос, но е ясно, че испанецът ще вземе предвид всички фактори, преди да направи своя избор.